Jaktet på slektens historie i over 30 år!

Allerede som 16-åring startet jeg med slektsforskning. Mine besteforeldre måtte stille opp som intervjuobjekter og gamle fotoalbum ble gjennomgått. Deretter startet min reise til Statsarkivet i Bergen. Her var det mye god hjelp å få.

Gjennom årene ble jeg aktiv i Slekt og Data. I 2004 fikk jeg ideen til nettsiden Gravminner (noe som har resultert i flere 10-talls tusen arbeidstimer) Da Digitalarkivet ble etablert, ble jeg en ivrig bidragsyter der. Nå er jeg så heldig at jeg jobber på Statsarkivet i Bergen, og har arbeidsoppgaver knyttet til Digitalarkivet.

Slektens historie fører jeg i dag inn i slektsprogrammet Brothers Keeper. Men for at andre skal få et innblikk i hva jeg har funnet, har jeg tatt i bruk nettsiden TNG. Dette bruker jeg som et visningsprogram for de som ønsker å søke i mitt slektstre.

Avansert personsøk


Bilder er viktig!

Når man klarer å finne bilder, malerier eller gjenstander som har tilhørt slekten, er det som å vinne i lotto. Å kunne vise til disse fysiske gjenstandene, gir liv til de opplysningene du finner i kildene.
Har du bilder av personer som du finner i mitt slektstre, vil jeg sette stor pris på om du kan dele disse med meg.

Blogg

Når jeg har anledning skriver jeg blogg. Her skriver jeg om ting som interesserer med innenfor slektsforskning. Men jeg har også skrevet som slektningene mine. Ta gjerne turen innom.

Mer

 

Bilder i mitt slektstre

Nyttige nettsider

Når man skal forske på slekten sin, er følgende slektsforsknings nettsteder nyttige.

Noen av mine slektninger

Anne Berthe Olsdatter

Min tippoldemor Anne Berthe Olsdatter ble født 1864 i Fusa, men flyttet til på et tidspunkt til Askøy. Her møtte hun min tippoldefar Andreas Olai Davidsen, som hun ble gift med i 1890.

Peder Eriksen Juul

Peder var sogneprest i Verdal i 1644-1670. Han var født ca 1615 i Tingvoll og døde 1670 i Verdal. I Stiklestad kirke henger det er maleri av ham.

Christiane Gunilde Erichsdatter

Christiane er min 3-tippoldemor i rett morslinje. Hun var født i 1822 på Førde prestegård. Hun bodde i Førde hele sitt liv og døde der i 1917.

Salomon Johan Sivertsen og Thala Martine Paulsdatter

Salomon og Thala var foreldre til min oldemor Petra Salomonsen. Salomon fra fra Skiftesvik og i 1897 giftet han seg med Hetlevikjenten Thala.


4 generasjoner på min morslinje

Dette bildet viser min mor Bente som baby og hennes 3 formødre; moren Sigrunn, mormor Randi og oldemor Kristiane.


De meste brukte etternavnene
Quick LinksFeil eller mangler?

Oppdager du noe som kan være feil, eller har informasjon som noe mangler, ta kontakt med meg