Jaktet på slektens historie i over 30 år!

Allerede som 16-åring startet jeg med slektsforskning. Mine besteforeldre måtte stille opp som intervjuobjekter og gamle fotoalbum ble gjennomgått. Deretter startet min reise til Statsarkivet i Bergen. Her var det mye god hjelp å få.

Gjennom årene ble jeg aktiv i Slekt og Data. I 2004 fikk jeg ideen til nettsiden Gravminner (noe som har resultert i flere 10-talls tusen arbeidstimer) Da Digitalarkivet ble etablert, ble jeg en ivrig bidragsyter der. Nå er jeg så heldig at jeg jobber på Statsarkivet i Bergen, og har arbeidsoppgaver knyttet til Digitalarkivet.

Slektens historie fører jeg i dag inn i slektsprogrammet Brothers Keeper. Men for at andre skal få et innblikk i hva jeg har funnet, har jeg tatt i bruk nettsiden TNG. Dette bruker jeg som et visningsprogram for de som ønsker å søke i mitt slektstre.

Avansert personsøk


Bilder er viktig!

Når man klarer å finne bilder, malerier eller gjenstander som har tilhørt slekten, er det som å vinne i lotto. Å kunne vise til disse fysiske gjenstandene, gir liv til de opplysningene du finner i kildene.
Har du bilder av personer som du finner i mitt slektstre, vil jeg sette stor pris på om du kan dele disse med meg.

Det visuelle som dokumenterer vår historie

Jeg synes det er spennende å kunne oppsøke steder som mine forfedre har bodd eller hatt sitt virke. Dette kan være hus, gårdsbruk, gjenstander, malerier eller gamle dokumenter. Her er en side i fra min mormor sin minnebok.

Mer

 

Bilder i mitt slektstre

Nyttige nettsider

Når man skal forske på slekten sin, er følgende slektsforsknings nettsteder nyttige.

Noen av mine slektninger

Sofie Larsdatter

Sofie var født i 1883 på Bognøy. Allerede som tenåring reiste hun til Bergen i tjeneste. I 1915 giftet hun seg i Mariakirken med Asbjørn Kristoffer Rognø. De bosatte seg i Bergen og fikk 3 barn; Solveig, Aslaug og Elly. Sofie døde i 1978.

Nelly Sigvarda Davidsen

Nelly var født 1909 på Erdal. Hun er søster til min oldefar Ole. I 1935 ble hun gift med Olav Johan Andersen og sammen fikk de 3 barn; Ellinor, Asbjørn og Oddlaug. Nelly døde i 1985 og ligger gravlagt på Erdal gravplass.

Samuel Loss

Samuel ble født i 1571 på Nordfjordeid prestegård. Han fikk sin utdannelse ved Bergen katedralskole og København universitet. Rundt 1604 ble han gift med Eufemia Landgrav. Samuel var sogneprest i Os og døde ca 1659. I Årdal kirke, Samnanger henger et glassmaleri som han forærte til kirken i 1614.

Elen Hermanda Jensdatter

Elen ble født 1893 i Hetlevik som datter til Jens Pedersen og Elisabeth Ingebrigtsdatter. I 1912 giftet hun seg med fisker Joakim Kristiansen fra Kollevåg. De fikk barna; Elisa, Kristian og Jenny. Elen ble enke da hun var 44 år. Hun stod da igjen alene om å forsørge sine barn. Elen døde i 1976.


4 generasjoner på min morslinje

Dette bildet viser min mor Bente som baby og hennes 3 formødre; moren Sigrunn, mormor Randi og oldemor Kristiane.


De meste brukte etternavnene
Quick LinksFeil eller mangler?

Oppdager du noe som kan være feil, eller har informasjon som noe mangler, ta kontakt med meg