Jaktet på slektens historie i over 30 år!

Allerede som 16-åring startet jeg med slektsforskning. Mine besteforeldre måtte stille opp som intervjuobjekter og gamle fotoalbum ble gjennomgått. Deretter startet min reise til Statsarkivet i Bergen. Her var det mye god hjelp å få.

Gjennom årene ble jeg aktiv i Slekt og Data. I 2004 fikk jeg ideen til nettsiden Gravminner (noe som har resultert i flere 10-talls tusen arbeidstimer) Da Digitalarkivet ble etablert, ble jeg en ivrig bidragsyter der. Nå er jeg så heldig at jeg jobber på Statsarkivet i Bergen, og har arbeidsoppgaver knyttet til Digitalarkivet.

Slektens historie fører jeg i dag inn i slektsprogrammet Brothers Keeper. Men for at andre skal få et innblikk i hva jeg har funnet, har jeg tatt i bruk nettsiden TNG. Dette bruker jeg som et visningsprogram for de som ønsker å søke i mitt slektstre.

Avansert personsøk


Bilder er viktig!

Når man klarer å finne bilder, malerier eller gjenstander som har tilhørt slekten, er det som å vinne i lotto. Å kunne vise til disse fysiske gjenstandene, gir liv til de opplysningene du finner i kildene.
Har du bilder av personer som du finner i mitt slektstre, vil jeg sette stor pris på om du kan dele disse med meg.

Det visuelle som dokumenterer vår historie

Jeg synes det er spennende å kunne oppsøke steder som mine forfedre har bodd eller hatt sitt virke. Dette kan være hus, gårdsbruk, gjenstander, malerier eller gamle dokumenter. Her er min far sin diplom fra militæret

Mer

 

Bilder i mitt slektstre

Nyttige nettsider

Når man skal forske på slekten sin, er følgende slektsforsknings nettsteder nyttige.

Noen av mine slektninger

Helena Maria Halvorsdatter

Helena var født 1875 på Vågenes, Radøy. I 1903 giftet hun seg i Laksevåg kirke med Hans Knudsen (f. 1876 Tysnes) og sønnen Leif ble født. Datteren Hilmar ble født i 1906. Familien emigrerte til USA i 1907 og bosatte seg i California. Her fikk de ytterligere 3 barn. Helena døde i Talmage, Mendocino county, California i 1959

August Franklin Taute

August var født 1916 i North Dakota, som sønn av Arthur Rolla Taute og Andrea Sjursdatter. August døde i 2004 i Texas. Hans mors Andrea var født 1889 på Brekkhus i Evanger. Da hun var 4 år, emigrerte familien fra Brekkhus til South Dakota. Familien bestod da av far Sjur Larsen, mor Elisabeth Sjursdatter og 7 barn.

Edvard Johan Edvardsen Bratli

Edvard var født 1892 på Kleppe, Askøy som sønn av Edvard Johan Ingebrectsen Bratli og Anne Bertine Abrahamsd. I 1911 emigrerte han til USA og bosatte seg i Brooklyn. Her møter han svensken Anna Elizabeth Ekstrøm som han giftet seg meg. Jeg kjenner til at de fikk barna; Edward Andrew og Carl George. Edvard livnærte seg som sjømann og døde i 1972

Emil Nilsen

Emil ble født 1893 på Ystebø i Lindås. Han emigrert i 1911 til USA hvor han bosatte seg i Multnomah county, Oregon. Emil reiste alene over "dammen" men hadde allerede familie i USA som han reitse til. I 1914 ble han Amerikansk statsborger, og i 1922 giftet han seg med Amanda Gunnerson (født i USA, men foreldrene var svenske). Han livnærte seg ved å jobbe på kaiene med å losse skip. Emil døde i 1965.


7 generasjoner på min morslinje


De meste brukte etternavnene
Quick LinksFeil eller mangler?

Oppdager du noe som kan være feil, eller har informasjon som noe mangler, ta kontakt med meg